Uleiul de argan pentru păr și piele

Proprietăți miraculoase

Proprietățile uleiului de argan sunt extraordinare, inclus în rutina de frumusețe aduce beneficii semnificative, dar este esențial să se folosească ulei de argan pur și de bună calitate.

Uleiul de argan pentru păr și piele este unul dintre ingredientele cele mai apreciate în industria cosmetică.

Ce este arganul

Arganul este un arbore sălbatic care crește aproape exclusiv în Maroc. La o scară mai1 mică, arganul se găsește în Algeria, Mexic, în unele zone din sudul Spaniei .

În ceea ce privește producția de ulei de
argan ,arborii care prezintă un interes deosebit sunt cei care cresc în sudul Marocului, în special între Agadir și munții Atlas, deoarece, datorită caracteristicilor naturale ale zonei, arganul găsește condițiile
mai favorabile pentru a produce fructe optime și în cantitate suficientă pentru a obține un ulei de calitate.

 

Fructele arganului

Fructele de Argan au unele asemănări cu măslinele, dar sunt puțin mai mari și atunci când sunt coapte au culoarea galbenă.

222

Acestea sunt recoltate spre sfârșitul primăverii, între mai și iunie. Fructele de Argan sunt cărnoase,cu gust amarui, iar simburii pot conține in interiorpână  la 2 sau 3. semințe.

Semintele arganului

Cantitatea de ulei ce conține fiecare sămânță este de aproximativ jumătate din greutatea sa, cu toate că acest lucru nu înseamnă neapărat că se poate elimina tot uleiul, performanța sau procentajul depinde de metoda de extracție care se aplică.

Semințele de argan sunt foarte delicate, prin urmare,este nevoie
de personal calificat, pentru a extrage sămința fără a o rupe
sau a o deteriora. Semințele sfărâmate sau zdrobite se oxidează rapid și nu oferă un ulei de bună calitate.

Este important să știm că semințele nu sunt toate la fel, ele sunt  practic clasificate în funcție de culoare, locul de origine și dacă
acestea sunt întregi, rupte sau deteriorate.

Aceste caracteristici dau naștere unor calități diferite de semințe și, evident, condițiile materiei prime influențează în mod semnificativ calitatea uleiului de argan obținut.

 

3333333

 

Recomandarea mea de a cumpăra ulei de argan

Există multe mărci de ulei de argan, toate promit foarte mult, dar numai unele oferă cu adevărat un produs de calitate.

Am fost pe acest subiect de câțiva ani, am văzut și am încercat multe mărci de ulei de argan atât în Spania, cât și în Maroc și, pe baza acestei experiențe, sper că informațiile pe care le prezint aici vor fi utile. Oricum, dacă doriți să faceți o achiziție sigură și nu aveți foarte clar ce brand să alegeți, sfatul meu este să alegeți marca Arganour.

Eu recomand arganul Arganour din mai multe motive:

Personal, l- am folosit pentru o lungă perioadă de timp și aduce cu adevărat beneficiile așteptate în îngrijirea pielii și părului.

Eu personal cunosc compania și managerii acesteia, modul în care lucrează și controlul riguros al calității pe care ei îl supun produselor lor.

Uleiul de argan Arganour pe lângă faptul că este pur este de cea mai înaltă calitate.

Arganour este o companie spaniolă cu sediul în Malaga, care importă ulei de argan din Maroc sub indicații stricte de calitate. Fiecare lot de ulei înainte de a intra în vânzare este supus unei analize de laborator, astfel încât numai loturile a căror puritate și parametrii de calitate sunt adecvați în conformitate cu certificatul anterior sunt ambalate și comercializate.

Dacă doriți să cumparăți ulei de argan Arganour de la magazinul meu online puteți face acest lucru cu absolută siguranță și securitate , il veti avea acasă în termen de 24 până la 48 ore (pentru alte destinații, timpul de livrare este afișat în magazin în momentul plasării comenzii).

Dute la magazin

Linkuri de interés   

argan